MEER DAN 30 JAAR ERVARING | HANDGEMAAKT IN NEDERLAND | MAATWERK MOGELIJK

Kinderkamer inrichten

Hoe richt je een kinderkamer in?

Is je kind toe aan een nieuwe inrichting van de kamer of is er een kleintje op komst? Misschien stroom je over van de kinderkamer ideeën, maar weet je niet waar je moet beginnen. Wij hebben 5 basis tips die je hierbij kunnen helpen!

  1. Kies voor een goed matras, om je kind een fijne nachtrust en ligcomfort te laten ervaren.

  2. Ga voor veiligheid met behulp van een uitvalbescherming en stevige meubeltjes. Houd ook rekening met de indeling van de kamer. Denk hierbij aan voldoende loop- en 'werk'ruimte. Ben je rechtshandig? Zorg dan dat de belangrijkste spullen ook rechts van je staan. Plaats de kledingkast bijvoorbeeld ook vlakbij de commode. Eigenlijk is het gewoon een kwestie van simpel en logisch nadenken.

  3. Twijfels over het thema van de kamer? Kies voor de stijl die helemaal bij je kind past. Denk hierbij aan tijdloze kleuren en geen drukke printjes. Voor kinderen is een rustige slaapplek erg belangrijk. 

  4. Kleed de kamer aan met leuke accessoires, op een veilige pakafstand van je kind. Pas op met te veel speelgoed in de babykamer. Als je de kamer volstouwt met alle cadeau gekregen boekjes, trommels en treinen, brengt dat alleen maar onrust. Leg wat speelgoed in de woonkamer en box en berg de rest tijdelijk op. Zo haal je steeds iets nieuws tevoorschijn.

  5. Veel kinderen vinden totale duisternis een beetje eng. Zorg daarom voor een nachtlampje. Het liefst eentje die niet te fel is, zodat het toch donker genoeg is om makkelijk in slaap te kunnen vallen. Dimbare verlichting is ideaal om het perfecte sfeertje te kunnen creëren. 
Heel veel plezier met inrichten! 
kinderkamer

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd