MEER DAN 30 JAAR ERVARING | HANDGEMAAKT IN NEDERLAND | ALLE MATEN MOGELIJK

Tips voor een heerlijke nachtrust

Een goede nachtrust bij kinderen is belangrijk om goed te kunnen groeien en ontwikkelen. Slaap hebben ze nodig om uit te rusten en alle indrukken gedurende de dag te verwerken. Weinig slaap kan leiden tot concentratieproblemen, een slecht humeur/gedrag en vermoeidheid. Wij hebben een aantal tips die een heerlijke nachtrust kunnen bevorderen.

Voldoende bewegen

Beweging is uiteraard goed voor de fysieke en sociale ontwikkeling. Daarnaast kunnen kinderen hierdoor hun energie kwijt en beïnvloedt het de afgifte van het slaaphormoon melatonine op een positieve manier. Is je kind overdag lekker veel buiten geweest? Dan maken ze ’s avonds ook weer meer melatonine aan en slapen ze nog beter.

Daarnaast hebben kinderen als ze bewegen minder de tijd om op een schermpje te kijken. Het blauwe licht op een scherm onderdrukt het slaaphormoon juist weer, waardoor in slaap komen moeilijker is. Aan te raden is om in ieder geval een uur voor het slapengaan televisie en tablet uit te zetten.

Vast ritme

Een vast dagritme geeft houvast, duidelijkheid en een vertrouwd gevoel voor je kind. Hierdoor weet het lichaam precies waar het aan toe is en kan het optimaal gebruik maken van de nachtrust. Door een regelmatig slaapritme kom je makkelijker in slaap, heb je minder moeite met opstaan en heb je overdag meer energie.

Het klimaat in de slaapkamer

Een koelere en frisse kamer bevorderd een fijne nachtrust. Dit kan worden veroorzaakt door regelmatig een raampje open te doen en de verwarming niet te hoog te zetten. Vaak is het zo dat kinderen liever niet in een pikdonkere slaapkamer willen slapen. Fijn is dan om geen fel licht aan te hebben, maar het licht te dimmen of een speciaal nachtlampje te gebruiken.

Ligcomfort

Uiteraard is een goed ligcomfort een van de belangrijkste oorzaken van een goede nachtrust. Belangrijk voor de ontwikkeling en groei is om ’s nachts een fijne ondersteuning te hebben. Denk hierbij aan de bodem van een bedje, het matras en zo nodig een kussen. Bekijk ons assortiment kindermatrasjes voor een heerlijke ondersteuning en nachtrust.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd