MEER DAN 30 JAAR ERVARING | HANDGEMAAKT IN NEDERLAND | ALLE MATEN MOGELIJK

Wanneer overstappen naar een groter bed?

De meeste kinderen zijn tussen de 2 en 3 jaar toe aan een groter bed, maar de leeftijd zegt zeker niet alles. Als je kind bijvoorbeeld uit zijn/haar ledikantje probeert te klimmen, of te groot is voor het ledikant is het meestal tijd voor vervanging.

Hoe maak je de overstap?

Allereerst is de timing heel belangrijk. Zorg ervoor dat dit in een rustige periode gebeurd, zonder veel andere veranderingen. Vindt er bijvoorbeeld een verhuizing plaats, begint je kind binnenkort op de peuterspeelzaal of is er een broertje of zusje opkomst? Let dan goed op of dit al niet teveel invloed heeft op je kind. 

Daarnaast kunnen de volgende tips misschien helpen om de overstap naar een groter bed gemakkelijker te maken:

  • Bereid je kind emotioneel goed voor. Zoek bijvoorbeeld samen het nieuwe bed uit en vertel de voordelen van een groter bed.
  • Houd het slaapritueel aan wat jullie altijd gebruiken. Bijvoorbeeld: tanden poetsen, pyjamaatje aan en een verhaaltje voorlezen.
  • Vindt je kind het nog onwennig of spannend? Probeer dan een paar nachten naast je kind te gaan slapen. Bouw dit vervolgens ook langzaam weer af.
  • Is de timing toch nog niet goed? Ga dan weer terug naar het oude bedje en probeer het later weer opnieuw. Forceren heeft dan geen zin, het is belangrijk dat het goed voelt voor je kind.

Hopelijk kan je kindje straks heerlijk slapen in zijn/haar grote bed! 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd